𝙂𝙤𝙣𝙜 𝙓𝙞 𝙁𝙖𝙩 𝘾𝙖𝙞 𝙓𝙞 𝙉𝙞𝙚𝙣 𝙆𝙝𝙪𝙖𝙞 𝙇𝙚. 𝙒𝙖𝙣 𝙎𝙝𝙞 𝙍𝙞 𝙔𝙞!⁣⁣⁣⁣A hongbao / ang pao⁣⁣⁣⁣is a gift of money inserted into a red packet. Red is considered a symbol of luck, life and happiness. They are given as a token of good wishes.⁣⁣⁣⁣This one of a reason I miss Chinese New Year. 🧧 Not only that, but also I miss the preparation and hustle bustle of the menu we will have on CNY 6 months advance. Because my mom’s family is quite big. It’s our tradition, also she was the eldest, lot of menu. We used to cook 8-9 dishes for halal and non-halal. ⁣⁣⁣⁣She will so demanding and asked me a day before CNY, the first thing I need to get is 2 boxes of good mandarin orange. If you work for Chinese, you will notice for a month the office will smells orange everywhere. Because Mandarin orange is part of the lucky symbol. It’s common to give a box (which means 1kg) of mandarin orange as luck of wish.⁣⁣⁣⁣I miss the togetherness with the family member, the food, and of course... the red envelope. It’s not about how much money I will get. But its more like the excitement. Whatever our religion are, this CNY always a symbol of reunite the family. One day I’ve asked my mom when we didn’t have much money left, ‘Why we need to celebrate with lot of foods?’ She answered, ‘𝘖𝘶𝘳 𝘧𝘢𝘮𝘪𝘭𝘺 𝘮𝘦𝘮𝘣𝘦𝘳𝘴 𝘩𝘢𝘷𝘦 𝘵𝘩𝘦𝘪𝘳 𝘰𝘸𝘯 𝘣𝘦𝘭𝘪𝘦𝘧𝘴, 𝘳𝘦𝘭𝘪𝘨𝘪𝘰𝘯𝘴. 𝘞𝘩𝘢𝘵 𝘶𝘯𝘪𝘵𝘦𝘥 𝘶𝘴 𝘪𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘣𝘭𝘰𝘰𝘥 𝘢𝘯𝘥 𝘤𝘶𝘭𝘵𝘶𝘳𝘦 𝘸𝘦 𝘩𝘢𝘷𝘦. 𝘈𝘯𝘥 𝘰𝘯𝘭𝘺 𝘊𝘕𝘠 𝘪𝘴 𝘵𝘩𝘦 𝘯𝘦𝘶𝘵𝘳𝘢𝘭 𝘦𝘷𝘦𝘯𝘵 𝘵𝘩𝘢𝘵 𝘤𝘢𝘯 𝘣𝘳𝘪𝘯𝘨 𝘶𝘴 𝘵𝘰𝘨𝘦𝘵𝘩𝘦𝘳. 𝘉𝘦𝘤𝘢𝘶𝘴𝘦 𝘵𝘩𝘦𝘺 𝘮𝘶𝘴𝘵! 𝘚𝘰 𝘺𝘰𝘶 𝘸𝘪𝘭𝘭 𝘬𝘯𝘰𝘸, 𝘵𝘩𝘢𝘵’𝘴 𝘺𝘰𝘶𝘳 𝘤𝘰𝘶𝘴𝘪𝘯, 𝘵𝘩𝘢𝘵’𝘴 𝘰𝘳 𝘯𝘦𝘱𝘩𝘦𝘸𝘴, 𝘵𝘩𝘢𝘵’𝘴 𝘺𝘰𝘶𝘳 𝘯𝘪𝘦𝘤𝘦. 𝘠𝘰𝘶’𝘳𝘦 𝘯𝘰𝘵 𝘢𝘭𝘰𝘯𝘦.’⁣⁣⁣⁣So for all of my friends, my relatives, and family. Hope #YearOfTheOx may the joy, happiness, and #2021 would be a better year and going to the right direction. I accept any digital #angpao if you would like send me some 🤪 let me know if you need my cash tag as well! 🧧🐮💰⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣—————————————————————————⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣#nona_hitampahit

𝙂𝙤𝙣𝙜 𝙓𝙞 𝙁𝙖𝙩 𝘾𝙖𝙞 𝙓𝙞 𝙉𝙞𝙚𝙣 𝙆𝙝𝙪𝙖𝙞... more

𝙂𝙤𝙣𝙜 𝙓𝙞 𝙁𝙖𝙩 𝘾𝙖𝙞 𝙓𝙞 𝙉𝙞𝙚𝙣 𝙆𝙝𝙪𝙖𝙞... more
Local Brand Skincare Check 

Seneng banget skincare Indonesia makin keren kualitasnya. Tiga produk ini jadi favorit aku:

Your Skin Bae Marine Collagen & Gingseng Root
( @avoskinbeauty ) - Serumnya melembapkan banget, cocok buat kulit mature dan sensitif. Ngga aneh aneh pokoknya di kulit, ngga bikin iritasi, kemerahan dll.

Your Skin Bae Niacinamide & Centella Asiatica ( @avoskinbeauty ) - Mix ingredientsnya juara ya, emang beneran bikin bantu kulit cling hohoho

Almond + Rosehip Oil Blend
( @aubree.skin ) - Suka banget sama formula nya yang lebih ringan dari most RO yang ada di market. Ngga lengket, bisa dipake before makeup juga. Selalu pake ini jadi last step skincare untuk nge seal & lock semua moisture yang ada di kulit hehe. 

Dari segi formula & packaging semua udah oke banget. Mungkin YSB serum baiknya pake pump aja kali ya, karena teksturnya lebih thick jadi kadang agak susah ke pick up pipet nya. Tag suhu avo aah ibu @ernykurnia14 .Tapi overall it's not a big deal. Demi serumnya aku rela pencet2 pipet lol

Kali aja ada yang lagi cari-cari skincare lokal yang oke, semoga referensi nya membantu 💛

#beautyredemption #skincarelocalbrand #skincare #clozetteid #skincarereview

Local Brand Skincare Check Seneng banget skincare Indonesia makin keren kualitasnya. Tiga produk... more

Local Brand Skincare Check Seneng banget skincare Indonesia makin keren kualitasnya. Tiga produk... more
Like Us
🗣🗣 𝗦𝗨𝗗𝗔𝗛 𝗣𝗔𝗞𝗘 𝗠𝗔𝗦𝗞𝗘𝗥 𝗕𝗘𝗟𝗢𝗢𝗢𝗠𝗠𝗠???⁣⁣⁣⁣Masker pakenya buat nutupi mulut sama idung ya. Bukan buat mata kecuali kamu mata keranjang 🙈 #EGIMANA ⁣⁣⁣⁣𝙢𝙖𝙨.𝙠𝙚𝙧 /𝙢𝙖𝙨𝙠ê𝙧/⁣⁣n alat untuk menutup muka; topeng untuk si muka dua. Atau nutup mulut yang suka julid? #EAAA ⁣⁣⁣⁣Untuk menghindari dari 𝙎𝘼𝙆𝙄𝙏 (𝘢𝘥𝘫) keadaan kurang menyenangkan di bagian tubuh yang biasanya disebabkan oleh virus, penyakit, dikhianati, diselingkuhi, digantungin dan diputusin. Hayooo… ngaku kamu yang mana??? 🙋🏽‍♀️🙋🏽‍♀️🙋🏽‍♀️⁣⁣⁣⁣Cakep kan maskerku? Cakep dong! Monmaap ini boleh beli di @saltnpepper_id . Demi gerakan mendukung usaha keluarga sahabat! Bahannya nyaman, terus enhance penampilan jadi lebih misterius macem gebetan kamu yang tiba-tiba ngilang.⁣⁣⁣⁣⁣On serious note: every time I post my picture on my social media, I always have big consideration. I will ask to my circle and mas bojo, is it too sexy or bitchy? And question to my self: will I regret in the next 5 years later after post this photo? Will I make embarrass my family, relatives?⁣⁣⁣⁣Seperti yang mamak eke selalu bilang : KITA BOLEH MISKIN YA. TAPI JANGAN MURAHAN! Dignity is a must. Inget keluarga di kampung.⁣⁣⁣⁣Inget 6M: , ⁣⁣1. mencuci tangan pakai sabun dan air mengalir, ⁣⁣2. menjaga jarak, ⁣⁣3. menjauhi kerumunan, serta ⁣⁣4. membatasi mobilisasi dan interaksi, ⁣⁣5. memakai masker, ⁣⁣6. menjaga mulut dari omongan jahat!⁣⁣⁣⁣—————————————————————————⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣#Nona_HitamPahit #clozetteID #beautyblogger #tannedgirl #followme #exploreNZ #auckland #capturenz #aucklandblogger ⁣#NZmustDo #capturenz #newzealandnatural#newzealandpics#purenz #nzphotography⁣⁣ #outfit #fashion #style #ootd

🗣🗣 𝗦𝗨𝗗𝗔𝗛 𝗣𝗔𝗞𝗘 𝗠𝗔𝗦𝗞𝗘𝗥... more

🗣🗣 𝗦𝗨𝗗𝗔𝗛 𝗣𝗔𝗞𝗘 𝗠𝗔𝗦𝗞𝗘𝗥... more
Most of my bag are either compact and mini/ big and functional but here’s a midi size bag which fits all my necessities with its two big compartments even though it has a structured exterior. ♥️ Fell in love with it from the first sight 👀 @pixstudiolabel by @pixfootwear :) 
.
.
.
.
#shotbystevie #style #whatiwore #steviewears #clozetteid #minimalist #collabwithstevie #love #fashion #bag #localbrand

Most of my bag are either compact and mini/ big and functional but here’s a midi size bag which... more

Most of my bag are either compact and mini/ big and functional but here’s a midi size bag which... more
Selain musik, setiap era punya gaya fesyen tersendiri. Dari foto ini bisa menebak kapan diambilnya? Tentu dengan memerhatikan gaya pakaian yang dikenakan model 😁 bukan si 🐮 yah Saya sendiri, termasuk yang nggak anti fashun trend juga nggak maksain ikutan. Mostly, koleksi bajunya itu-itu aja. Tinggal dipadu dan padan atau bahasa kerennya mix n match, rumusan baku sejak mulai kenal majalah remaja. Dulu sih alasannya biar irit, kan repot kalau harus satu setel terus ya?! Makanya pakaian dengan model lepasan begini jadi kesukaan. Yang nggak pernah lekang oleh jaman: boot cut alias cutbray (tapi nggak ngebray-ngebrat amat). Model ini aman buat segala bentuk badan. Si petite akan terlihat lebih tinggi, yang jenjang makin kentara panjang 😁 Gimana dengan pemilik body big size? So far tetep bisa keliatan cakep kok, once I saw Queen Latifah wearing boot cut and still cute!Dare to wear? #clozetteid #ootd #hotd #hijabstyle #fashun #fashionate #fashionableme #throwback #dandanSenin #fashionhijab #hijabstreetstyle

Selain musik, setiap era punya gaya fesyen tersendiri. Dari foto ini bisa menebak kapan diambilnya?... more

Selain musik, setiap era punya gaya fesyen tersendiri. Dari foto ini bisa menebak kapan diambilnya?... more
The 9 Fashion Trends That Will Be Big In 2021

The 9 Fashion Trends That Will Be Big In 2021


from
        582K
🌼EVERLASTING FRIEND🌼..🌻Kata oppadeul, tak masalah kamu menjadi elf tidak dari awal.🌻Tapi jadilah elf hingga akhir.🌻Dan disinilah @molzania tetep jadi big fansnya mereka. 💪💪🌻Semoga suatu hari bisa ketemu oppadeul beneran. 😆😆..👉👉ABAIKAN 'MEMBER' TAMBAHAN DI BELAKANG !!! 😒😒..#yekyusibum#superjunior#everlastingfriend#elf#sapphirebluefandom#bias#kpopers#sapphireblue#oppasaranghae#oppadeul#kyuhyun#donghae#sungmin#eunhyuk#ryeowook#yesung#siwon#sahabatkorea#leeteuk#shindong#kpoplovers#kpop#disabilityawareness#disabledblogger#femaledaily#clozetteid #disabledblogger #disability

🌼EVERLASTING FRIEND🌼..🌻Kata oppadeul, tak masalah kamu menjadi elf tidak dari... more

🌼EVERLASTING FRIEND🌼..🌻Kata oppadeul, tak masalah kamu menjadi elf tidak dari... more
“It's okay if every weekend doesn't lead to big moments and campfires and laughter that carries on for hours and hours. Some weekends might be quiet, still, with plenty of room to contemplate. And in that contemplation room, there is room to grow. “(Morgan Harper Nichols)It’s been okay for so many months now 😌#hello #clozetteID #weekend #igstyle #style #ootd #outfitoftheday #outfit #outfitinspiration #dressup #dress #sunset #beauty #instadaily #instagood #quote #love #takecare #takecareofyourself #wecandoit #walk #walkinthepark #walkinthecity #lifestyle #creative #creativespot #shops #localbusiness #localshop #Jakarta

“It's okay if every weekend doesn't lead to big moments and campfires and laughter that carries... more

“It's okay if every weekend doesn't lead to big moments and campfires and laughter that carries... more
In celebrating the New Year of 2021, SOGO is holding a BIG End of Season sale! Let's start this year right, and let's begin with shopping spree at SOGO! Lihat info lengkapnya pada bagian Premium Section aplikasi Clozette. Bagi yang belum memiliki Clozette App, kamu bisa download di sini https://go.onelink.me/app/clozetteupdates. Jangan lewatkan info seputar acara dan promo dari brand/store lainnya di Updates section.

In celebrating the New Year of 2021, SOGO is holding a BIG End of Season sale! Let's start this... more

In celebrating the New Year of 2021, SOGO is holding a BIG End of Season sale! Let's start this... more
Vegreen, part 1/2 [brand & product's information]

Vegreen is a Korean vegan eco-friendly skincare brand. Their products are fragrance-free, use safety ingredients, clean beauty, vegan-friendly & cruelty free. The packaging materials are eco-friendly, all Vegreen's boxes are made of "Earth Pack" & printed with soy ink. There's also a braille on the side of the box.

Currently they have 3 products, and I got the opportunity to try them all.

🧸 Nature Mucin Toner
This is an alcohol-free nature mucin toner (non-snail) derived from wild yam 68% and Panthenol 3%. Skincare product with wild yam mucin is not something new for me, I've tried from the other brands last year and I didn't experience any bad issues with this ingredient. Also contains Sodium Hyaluronate, HA, Hydrolyzed HA, Hydrolyzed Sodium Hyaluronate & Centella Asiatica Leaf Water. It seems like this product can be used as a hydrating toner. It has a slightly thick texture but is not slimy. Packaged in a quite big plastic bottle 250ml, the bottle's material a little bit soft, so it can be squeezed. 

🧸Nature Mucin Serum
Just like the toner, this serum has the same main ingredients, but different percentage, Wild Yam 63% and Panthenol 5%. Also contains Niacinamide, Centella Asiatica Leaf Water & Ceramide NP. Formulated to improves skin vitality, deep moisturizing & strengthen skin barrier. Packaged in a pump bottle with thick & transparent plastic material. The texture is not as slimy as snail mucin serum, more like gel. 

🧸 730 Daily Moisture Cream
This is an intensive daily moisturizer for everyone, anywhere & anytime without skin irritation. It has minimal ingredients, only 11 including Squalane, Glycerin & Arginine as a main ingredients. Packaged in a 50ml tube. With a creamy and rich texture, it feels a little bit heavy for combination to oily skin.

Continued to the next post, tomorrow ...

@vegreen_official
#vegreen #safeingredients #naturalmucin #wildyam #skincare #kbeauty #vegancosmetics #cleancosmetics #skincareroutine #koreanskincare #koreanbeauty #skincarereview #clozetteID #skincarelover #beauty #beautycommunity #beautyblogger #beautyreview #kskincare #beautytips

Vegreen, part 1/2 [brand & product's information] Vegreen is a Korean vegan eco-friendly skincare... more

Vegreen, part 1/2 [brand & product's information] Vegreen is a Korean vegan eco-friendly skincare... more
We're calling it, these are the TV shows that will be kind of a big deal in 2021

We're calling it, these are the TV shows that will be kind of a big deal in 2021


from
        582K
7 Ways to Minimize the Appearance of Big Pores

7 Ways to Minimize the Appearance of Big Pores


from
        582K
Udah 12 hari melalui Januari 2021. Ada aja berita duka diawal tahun. #RIPSJ182.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Semoga nggak ada lagi berita buruk ya. ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣𝟮𝟬𝟮𝟬⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Bukan hanya hantaman berat bagi dunia. But also me. Kehilangan projek kantor dan ketidakpastian kerjaan (bukan hanya kisah cinta 😂) membuat aku sempet jobless. Iya, jobless. Ya jobless versi aku itu penghasilan nggak stabil. Bukan, bukan meremehkan uang kecil. Karena dulu pernah susah banget, jadi usaha gimana supaya tetap punya steady income agar dana darurat nggak kepake. ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Tapi believe it or not, ada aja orang baik. Mungkin karena aku suka leverage koneksi. Dlm rentan kurun waktu singkat aku agak overwhelmed tawaran kerja. Bukan nggak bersyukur. 2020 masih ada brand yg mau bekerjasama denganku. Teman-teman yg mempercayakan & merekomendasikan aku. Hingga beberapa hari lalu, aku terharu. I never asked her about job, but she always thinking about me. Shout out to @krix.ventura . Terima kasih @lakmemakeup @lemonilo @sehataqua serta beberapa brand yg masih belum bisa aku sebutin namanya & @whatravel yg selalu ada nemenin aku hingga NYE.⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Lucunya, pas aku live, curhat mengenai sulitnya cari teman Indo. Suddenly Indonesian guy, said hi to me. Ya ampun! Sesenang itu aku bisa ngomong Indo dengan serumpun. And let me introduce you, anak Indo yang keren-keren! Tinggal di NZ udah 7 tahun & bekerja di Auckland, 2 lainnya masih kuliah. ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Belum lagi audience @whatravel sabar banget ngadepin kenorakan aku liat big yatch yang ngadain big party NYE macem di film Hollywood. Dengan santainya aku bilang berulang, “maapin aku norak. Belum pernah liat beginian langsung. Howaa… gede bener! Extravagan!” 🤣🤣🤣 Kalian sabar-sabar sama aku. ⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣𝟮𝟬𝟮𝟭⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣Next, kita live ke mana lagi? Ada Hobbiton, sodara-sodara?⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣I wish 2021 is getting better and there is light in the tunnel. I know I am so lucky get stranded here. Do I have resolution? Well, I don’t need 1st January to wait to make a plan or resolution. For me, 𝘪𝘧 𝘺𝘰𝘶 𝘸𝘢𝘯𝘵 𝘵𝘰 𝘤𝘩𝘢𝘯𝘨𝘦 𝘴𝘰𝘮𝘦𝘵𝘩𝘪𝘯𝘨, 𝘥𝘰 𝘪𝘵 𝘳𝘪𝘨𝘩𝘵 𝘢𝘸𝘢𝘺. 💃🏻⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣——————⁣⁣⁣⁣#Nona_HitamPahit #clozetteid

Udah 12 hari melalui Januari 2021. Ada aja berita duka diawal tahun.... more

Udah 12 hari melalui Januari 2021. Ada aja berita duka diawal tahun.... more
Tas baru yippiieee ~ 

Anyway mau remind kalo @hushpuppiesid udah ada di Mall Kelapa Gading 3 dan diskon nya masih ada ya guys!! 😍 sampe tanggal 10 Januari 2020 aja ya

Beli 1 get 20% OFF
Beli 2 get 30% OFF
Beli 3 or more get 50% OFF

#SomethingBig #GrandOpeningStoreHushPuppiesMKG #clozetteid #potd #ootd

Tas baru yippiieee ~ Anyway mau remind kalo @hushpuppiesid udah ada di Mall Kelapa Gading 3 dan... more

Tas baru yippiieee ~ Anyway mau remind kalo @hushpuppiesid udah ada di Mall Kelapa Gading 3 dan... more
Every girl in the world deserves an amazing pair of shoes, and what store can give you the best looking, comfy shoes than The Little Things She Needs. Shop your very own princess shoes, and get your Cinderella moment with BIG discounts at the The Little Things She Needs now! Lihat info lengkapnya pada bagian Premium Section aplikasi Clozette. Bagi yang belum memiliki Clozette App, kamu bisa download di sini https://go.onelink.me/app/clozetteupdates. Jangan lewatkan info seputar acara dan promo dari brand/store lainnya di Updates section.

Every girl in the world deserves an amazing pair of shoes, and what store can give you the best... more

Every girl in the world deserves an amazing pair of shoes, and what store can give you the best... more
A Comfy homemade brunch is what we need sometimes. And spending a great quality time with your loved ones is so important.•Delicious throwback brunch moment, right a day before 2020 ends. Big thanks to the two of you @max_1403 @ddevidea for these lovely amazing dishes 🤗.–Anyway, this is a second day in January of 2021. How are you feeling guys?•I hope you all have a great and wonderful moments ya. Also, stay safe and healthy too.....#abmlifeisbeautiful #brunchtime #daysofsmallthings #daysofourlives #flatlaytoday #clozetteid #lifestyleinspo

A Comfy homemade brunch is what we need sometimes. And spending a great quality time with your... more

A Comfy homemade brunch is what we need sometimes. And spending a great quality time with your... more
Jeans Shop paling unik, paling luchu and paling mengemaskan 
@amroriginal.id 

Aku punya 3, and 3 3 nyaaaa luchu banget.. 

Ada yang Big Mickey Mouse, Pearl Jeans and Teddy Bear

Bingung mana yang paling aku suka. Karena semuany luchu2 

#clozetteid #amroriginal #ootdstyle #ootdindokece #ootd #stylefashion #styleinspiration

Jeans Shop paling unik, paling luchu and paling mengemaskan @amroriginal.id Aku punya 3, and 3 3... more

Jeans Shop paling unik, paling luchu and paling mengemaskan @amroriginal.id Aku punya 3, and 3 3... more
Gyu-kaku's Prime Rosu comeback is so much more exciting than any artist's comeback, because the PROMO to celebrate the rise of this special rib menu from hiatus is NO JOKE! Eat big with small price now at Gyu-kaku! Lihat info lengkapnya pada bagian Premium Section aplikasi Clozette. Bagi yang belum memiliki Clozette App, kamu bisa download di sini https://go.onelink.me/app/clozetteupdates. Jangan lewatkan info seputar acara dan promo dari brand/store lainnya di Updates section.

Gyu-kaku's Prime Rosu comeback is so much more exciting than any artist's comeback, because the... more

Gyu-kaku's Prime Rosu comeback is so much more exciting than any artist's comeback, because the... more
Only 2 days to go to end of 2020!⁣⁣
⁣⁣
I’m optimist and feel positive with the reality and the fact everything might get better here. May be because I’m so lucky enough to live where COVID case is under control. Can’t believe almost a year I’m living here 💃🏻⁣⁣
⁣⁣
Big adjustment needed for every aspect of my life. Not only career changes but also remote working with big difference time which now I quite enjoy it. And don’t forget, big gap currency makes me more greedy to find any jobs or investment tools to make more money. 😂 YA NAMANYA CUAN FOR LYFE! 💰 💰 💰⁣⁣
⁣⁣
Life is about adjustment... like cockroaches. You need to be versatile if you want to survive. Otherwise you’ll just follow the current. For me, make manoeuvre or move forward. Or not taking that option at all. Simple.⁣⁣
⁣⁣
Rencana 2021 apa? Pengin punya villa di Bali dari hasil tabungan sendiri. Beli, bukan sewa (AMIIIN YANG KENCENG!). Bukan dari gadun atau ayah gula. At least before 30 I’ve achieved many things that I could count as a blessing. I focus to build my own empire, not small stuff. Masih same Elnie yang lebih suka pake sandal jepit swallow ke mana-mana. Makan di empire kagak pake ribet. That’s life right? Don’t need justification or to get recognition from other people because life is simple, be simple.⁣⁣
⁣⁣
ᴡʜᴀᴛ ᴀʙᴏᴜᴛ ʏᴏᴜ? ⁣⁣
⁣⁣
Thank you to @vicsnailstudio_nz always has been make my lash and nail pretty! 😍 This girl is dope. Macem nemuin kembaran @lace.beautybar di #AucklandCity. Anyway, tanggal 31 December aka 𝐁𝐄𝐒𝐎𝐊, jangan lupa seseruan bareng @whatravel dan aku yuk! 𝗦𝗪𝗜𝗣𝗘 𝗹𝗲𝗳𝘁 karena aku belom bisa swipe up 😂⁣⁣
⁣⁣
⁣⁣
⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
—————————————————————————⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣⁣
#Nona_HitamPahit #clozetteID #beautyblogger #beautyjournal #auckland #capturenz #aucklandblogger ⁣ #NZmustDo #capturenz #newzealandnatural#newzealandpics#purenz

Only 2 days to go to end of 2020!⁣⁣ ⁣⁣ I’m optimist and feel positive with the reality... more

Only 2 days to go to end of 2020!⁣⁣ ⁣⁣ I’m optimist and feel positive with the reality... more
New year, new you, and new bags, obvi! Let's spice 2021 up with some fab bags and fashion must-haves from Charles & Keith, and don't miss the big sale in celebration for the end of 2020. Let's get shoppin' and poppin' now! Lihat info lengkapnya pada bagian Premium Section aplikasi Clozette. Bagi yang belum memiliki Clozette App, kamu bisa download di sini https://go.onelink.me/app/clozetteupdates. Jangan lewatkan info seputar acara dan promo dari brand/store lainnya di Updates section.

New year, new you, and new bags, obvi! Let's spice 2021 up with some fab bags and fashion... more

New year, new you, and new bags, obvi! Let's spice 2021 up with some fab bags and fashion... more
Thank you @9to9id dan @hushpuppiesid 💖 Once again congratulations for your opening! ✨

Buat yang belum tahu, @hushpuppiesid buka store di Summarecon Mall Kelapa Gading 3 Lt. 1, ini merupakan store terbesar di Indonesia. Terus di dalemnya juga ada offline store pertama @9to9id loh! 😊 PLUSSS ada banyak banget promonya guys

Beli 1 get 20% OFF
Beli 2 get 30% OFF
Beli 3 or more get 50% OFF

Jangan sampe ketinggalan karena cuma sampe 10 Januari 2021 ya! 😘 #SomethingBig #GrandOpeningStoreHushPuppiesMKG #clozetteid

Thank you @9to9id dan @hushpuppiesid 💖 Once again congratulations for your opening! ✨ Buat... more

Thank you @9to9id dan @hushpuppiesid 💖 Once again congratulations for your opening! ✨ Buat... more
A little progress each day adds up to big results.. Don't stop until you're proud.. 💪💞💞
.
.
.
.
.
#ClozetteID #picoftheday

A little progress each day adds up to big results.. Don't stop until you're proud.. 💪💞💞 .... more

A little progress each day adds up to big results.. Don't stop until you're proud.. 💪💞💞 .... more
Start your new day with a big smile 😆😄
👚 @shopatbongi 

Dapatkan 10% belanja di shopee mreka ya sampai 31 Desember 2020 😍😘

.
.
.
.
.
#belanjamurah #clozetteid #fashionstyle #fashion #rajut #ootd #ootdindo #ootdfashion #white #streetstyle #streetwear #outfitoftheday

Start your new day with a big smile 😆😄 👚 @shopatbongi Dapatkan 10% belanja di shopee... more

Start your new day with a big smile 😆😄 👚 @shopatbongi Dapatkan 10% belanja di shopee... more
My mood today. “When the world wearies and society fails to satisfy, there is always the garden. “– Minnie AumonierI hope someday I could have a garden this big. #wish #wishfulthinking #hello #garden #goodmorning #lovely #love #beauty #beautiful #gardening #plants #floral #plants #igers #igdaily #instadaily #instagood #instagram #moodoftheday #blackdress #dressoftheday #clozetteID #instalove #green

My mood today. “When the world wearies and society fails to satisfy, there is always the garden.... more

My mood today. “When the world wearies and society fails to satisfy, there is always the garden.... more
[SAVE] my aesthetic unboxing signature ⁣👆🏻
congratulations @somethincofficial x @lifnisanders! these are gorgeous✨#notsponsored⁣⁣
⁣⁣
the 2 local indie brands yang bener-bener care sama deeper shades yang kutau cuma @somethincofficial and @blpbeauty. bener-bener #localpride🥺🤍⁣⁣
⁣⁣
please stop giving hate comments, kalian itu ga tau apa-apa dibalik perjuangan mereka. kalian kira bikin shades itu gampang? sebelum kalian comment soal shadesnya coba kalian berkaca dulu deh, orang indonesia terlalu ke “doktrin” sama harus putih baru cantik makannya even big brands cuma keluarin 3 shades tapi kalian ga masalahin, kok sekarang protes shadesnya kurang ini itu. “if you have nothing nice to say then don’t say anything at all”, jadinya nanti kalian malah keliatan ✨p1nT3r✨⁣. yang gemesin kapan hari di tiktokku ada yang comment “ini mah medium shades semua, harusnya contoh itu @fentybeauty”, wow semoga kakaknya yang comment itu kalo uda punya brand nanti 1 hari langsung sEb3s4r fenty beauty keluarin 50 shades di indonesia, gOodLuCK.⁣
 ⁣⁣
anyway kalian pasti hafal banget kan setiap tanya aku cushion yang bagus apa jawabanku selalu ✨ @somethincofficial ✨, mereka full coverage, breathable (kutest buat olahraga, keringatnya masih bisa tembus), glowing to the gawds, and now it’s available in 12 shades, skuy cobain! #notsponsored #somethinc #somethincxlifnisanders ⁣⁣
⁣⁣
⁣⁣
⁣⁣
⁣⁣
#UnfilteredReviewByBetris #productreview ⁣⁣
#aesthetic #aestheticvideos #racunbetris #giveaway #aestheticdrinks #racunmakeup #makeup #tiktok #tiktokindonesia #indobeautygram #clozetteid #tasyashoutoutfarasya #makeupindonesia #aestheticindonesia

[SAVE] my aesthetic unboxing signature ⁣👆🏻 congratulations @somethincofficial x... more

[SAVE] my aesthetic unboxing signature ⁣👆🏻 congratulations @somethincofficial x... more
Sooo.. i accidentally deleted all of my close up pics of the details 😂😂😂, this happens a lot 👁️👄👁️... Anyway, i think you can see the details okay from these pics anyway.

The look is pretty simple but this was my first attempt to create a graphic liner type of eye look, i did it with concealer and eyeshadows so it's not super thin n precise but i think it turned out okay. The reason why i didn't use liquid eyeliner is because i don't have any colored liquid eyeliner that is pigmented enough to create the line (i have one white liquid eyeliner from LA Girl and it's so faint i don't even know what it's supposed to be used as) and as i don't see myself doing graphic liners very often, i don't want to buy any. One makeup  item that i prefer not to hoard is liquid eyeliner, they go dry so fast! 

It's quite hard to do because i used Viva cream eyeshadow on top of the concealer, the eyeshadow's not very pigmented and the concealer was hard to cover with white (it made the eyeshadow turned cream 🤣), so i had to painstakingly apply layer upon layer and then topped it off with white shimmery eyeshadow. The line was also not thin enough  since it's hard enough to try to cover the concealer and also probably because my brush's too big.

Overall, not bad for a first attempt. I shall try again soon..

#clozetteid #angel #angelmakeup #BeauteFemmeCommunity  #thematiclook #thematicmakeup 
#sbybeautyblogger #makeup #ilovemakeup #clozetteid #sbybeautyblogger

Sooo.. i accidentally deleted all of my close up pics of the details 😂😂😂, this happens a... more

Sooo.. i accidentally deleted all of my close up pics of the details 😂😂😂, this happens a... more
Bagi beberapa orang, menggunakan hijab berwarna putih is A BIG NO🙅🏻‍♀️ karena konon dapat membuat wajah terlihat kusam. Namun, kamu bisa mengatasi hal itu kalau kamu sudah menemukan kunci padu padan hijab putih dengan outfit yang cocok. Masih bingung? Kamu bisa intip cara Clozette Ambassador @fazkyazalicka mix and match hijab putihnya dengan berbagai outfit menarik yang membuatnya terlihat makin stylish! Yuk, simak melalui video berikut✨📷 @fazkyazalicka#ClozetteID #ClozetteIDVideo

Bagi beberapa orang, menggunakan hijab berwarna putih is A BIG NO🙅🏻‍♀️ karena konon... more

Bagi beberapa orang, menggunakan hijab berwarna putih is A BIG NO🙅🏻‍♀️ karena konon... more
Love yourself first..❤
Buat yg punya badan plus size / big size / gemuk or whatever you named it.. kalian harus PD! LOVE YOURSELF FIRST, nanti semua akan cinta juga sama kalian..
Jangan merasa takut, jangan merasa minder, jangan merasa ga pede cuma perihal badan kita lebih besar dari mereka.. so what!?!?! 

As long as badan kita sehat, kita rawat, tetep cantik..
Mau segede apapun, ya namanya cantik ejaannya tetep C.A.N.T.I.K.. 

Sekarang udh 2020, udh ga zaman body shamming..
Every'body' is beautiful.

Ga ush minder perihal susah nyari baju..
Ga ush ga pede kalau mau pake or ikutin style kekinian..
As long as lu percaya diri dan nyaman, semua yg lu pake akan keliatan bagus.. ga liat seberapa gede nya elo.. 

Cari yang nyaman lu pakai, cari yg bikin lo merasa cantik, cari yg bikin lo merasa... "oh this is me"
Ga ush takut untuk coba hal baru.. explore semua style.. gapapa.. plus size kaya kita juga punya hak yg sama untuk pakai baju baju lucu, dan bukan melulu monochrome..

Dulu, gue emang ga pede sama badan gue..
Makin kesini, gue makin.. BODO AMAT sama omongan org karena gue udh cinta sama diri gue.. gue explore berbagai macam style dan menurut gue, Indian style suit me so well..

Ya udah akhirnya baju baju yg gue pakai juga yaa ga jauh jauh dr baju model model india..

"BADAN GUE GEDE, SUSAH NYARI BAJUNYA TAU"

HEH! SIAPA BILANG SUSAH?
Sekarang byk kok brand brand label bigsize yg bajunya lucu lucu, ga kalah sama baju baju ukuran normal jaman now.. Gue selalu suka explore eccomerce buat beli baju big size dan so far semua lucu lucu dan memuaskan.. Kadang kalau gue ada pikiran, yaa gue jait lah ke tukang jait baju yg gue mau.. jadi deh kaya yg di foto tu hasil ngejait saree gue kwkwkwk

Ni mungkin kalo kalian yg badannya plus size kaya gue bisa beli di beberapa toko ini.. karena koleksi baju mereka lucu lucu, beneran big size, dan bahannya enak enak :
1. @xtoxplus 
2. @bodybigsize 
3. @hanbai.store 
4. @arenabelanja 
5. @bigissimo.id 
6. @pickyourbarb 
7. @ratu_shopping 
8. @hellobigsize 
9. @khanaroundtheworld (my own shop.. indian clothing anw)
Ada beberapa lagi sih cuma gue lupa nama namanya..

Be your own kind of beautiful ❤
Love u my plus size genk❤

Love yourself first..❤ Buat yg punya badan plus size / big size / gemuk or whatever you named... more

Love yourself first..❤ Buat yg punya badan plus size / big size / gemuk or whatever you named... more
BIG SALE Let’s celebrate the Black Friday moment with Beauty Escape!.Kamu bisa dapetin special full size gifts saving up to 43% dan additional discount 10% off untuk berbagai produk dari 4 brand kesayangan kita semua : YSL, Kiehls, Lancome dan Shu Uemura!.You can join the fun online or offline only at SOGO, SEIBU, Galeries Lafayette and MAPEMALL! Get additional exclusive promo for Kiehls and Lancome if you shop to these brands respective website!.Don’t miss it! Because this promo will only last on Dec 4! Shop Now : Sogo Click and Shop / 081299719993@sogo_ind @lancomeofficial @kiehlsid @shuuemura @yslbeauty #BeautyEscape2020 #lancomeid#kiehlsid #shuuemuraid #yslbeautyid #ClozetteID

BIG SALE Let’s celebrate the Black Friday moment with Beauty Escape!.Kamu bisa dapetin special... more

BIG SALE Let’s celebrate the Black Friday moment with Beauty Escape!.Kamu bisa dapetin special... more
Hello from the paradise island 🌴🌊 This year has indeed been a challenging and difficult one for everyone. Everyone is affected no matter how big or small. Yet I believe even so there’s a lot we can be grateful for🤍 For me this year is about letting go of my control over a lot of things and finding peace from within. Going with the flow is scary and wobbly but knowing for sure who’s holding the key put my heart at ease. ...-📸 @priscaangelina 🌴 @lavievillabali by @iniviehospitality ....... #photooftheday #ootd #wiwt #exploretocreate #clozetteid #ootdstyle #ootdinspiration #love #collabwithstevie #steviewears #lookbookindonesia #fashionblogger #style #whatiwore #stylefashion #fashionpeople #streetinspiration #bali

Hello from the paradise island 🌴🌊 This year has indeed been a challenging and difficult one... more

Hello from the paradise island 🌴🌊 This year has indeed been a challenging and difficult one... more